blanCO2

MEMO denkt met zijn blanCO2 concept mee met ONCRA (Open Natural Carbon Removal Accounting), met andere woorden; hoe kunnen we de CO2 opslag en besparing van bebouwde omgevingen kwantificeren.  In de volwaardige eengezinswoning blanCO2 die is ontwikkeld door MEMO Projectontwikkeling passen wij biobased bouwmaterialen toe in een schaalbaar en industrieel prefab bouwproces. Door de opslag van CO2 in de bouwmaterialen, een geïndustrialiseerd productieproces, kort prefab montage proces op de bouwplaats en ook weer  de- en remontabele bouwelementen  is deze woning  schoner en gezonder dan woningen met traditionele bouwmaterialen.

Voorafgaand aan het productieproces kan de klant met de woningconfigurator de woning naar wens aanpassen., zodat binnen een plan  variatie ontstaat  gevel indeling en afwerking, materialisatie en woningtypologie. Uiteindelijk resulteert dit in een unieke en gevarieerde woonomgeving waarin grote groepen mensen gezond kunnen wonen. De uitdagingen in ons concept zijn nog groot en de productie is voor 90% gereed, de laatste 10% nemen wij samen met partners en geïnteresseerden beleggers en woningcorporaties. Indien u aan wilt haken kan u ons contacten.

“Wij geloven erin dat iedereen in Nederland moet kunnen wonen in een gezonde woning zonder dat daarmee het milieu zwaar belast wordt! Met blanCO2 is dit mogelijk.”

Dit project is mede mogelijk gemaakt met gedeeltelijke financiële steun van de provincie Noord Brabant.