MEMO Projectontwikkeling wint Re-Use Award 2024!

Breda, 20 juni 2024

Trots waren we al. En we wisten ook dat we met de transformatie van de Heilig Hartkerk in Breda iets unieks ontwikkelden. Maar om dan nu de juryprijs van de Re-Use Awards 2024 te mogen winnen, is toch nog een extra kers op de al zo mooie taart. 

Sinds drie jaar beoordeelt PropertyNL vastgoedprofessionals op hun transformatie-projecten. Vaak gaat het om kantoorgebouwen die een nieuwe bestemming krijgen als appartementencomplex. Maar wij gingen vorig jaar samen met ontwikkelaar De Bonth van Hulten en HMV Architecten de uitdaging aan om een voormalige kerk te transformeren tot woonruimte. Dat viel op bij de jury. 

We vertelden al eerder over dit project, dat de naam Hemels Wonen Breda kreeg. In opdracht van Stichting Woonzorg Nederland transformeerden we Rijksmonument de Heilig Hartkerk tot 20 woningen van 50 tot 232 m2. Alle woningen zijn 2-laags, voorzien van tuin of (dak)terras en rijk aan authentieke elementen. 

Wat de jury onder meer aansprak, was dat de publieke functie van de kapel is behouden en dat we ons hebben gericht op de doelgroep ‘ouderen’. Dit alles zette ons met stip op nummer 1 voor de Re-Use Award 2024. 

Een eenmalig kunstje? Zeker niet! We zetten op dit moment samen met Aannemersbedrijf Van Agtmaal onze tanden in de transformatie van het monumentale Sint-Annaklooster in Oudenbosch en wordt momenteel door onze samenwerkingspartner Aannemersbedrijf De Langen en Van den Berg de monumentale boerderij Mooi Welgelegen in Ouddorp getransformeerd tot woningen. Ook weer mooie uitdagingen met een ongetwijfeld fantastisch resultaat. 

Stiekem hangt er dus bij ons al een memo-tje op het bord: Re-Use Award 2025 😉.