Hartje Steenbergen

De winkelstraten in Nederland veranderen snel. Winkels hebben te maken met een toenemende druk van online aanbod. In combinatie met veelal stedenbouwkundig versnipperde centra zorgt dit voor een oplopende leegstand en verval.

Zo stonden er tegenover het voormalige stadhuis aan de Kaaistraat in Steenbergen een aantal winkelruimten een aantal jaren leeg. Het ging om in totaal meer dan 1.000m2 winkelruimte, 4 appartementen, een ruim terrein en een voormalige loods aan de Berenstraat.

Het initiële plan was sloop en nieuwbouwwoningen aangezien de bestaande objecten zich bouwkundig niet leenden voor herontwikkeling. De gemeente gaf echter aan het bestemmingsplan voor de begane grond niet te willen wijzigen naar ‘wonen’. Dit vanwege de ligging in de kern van de stad, waar ze een commerciële of maatschappelijk invulling wensen.

Ons nieuwe plan voorziet in een tweetal appartementengebouwen met 29 appartementen in bereikbare prijsklassen, bergingen en parkeerplaatsen op het binnenterrein en 400 m2 commerciële ruimte op de begane grond. Ligne Notarissen zal deze prachtige commerciële ruimte aan de Kaaistraat gaan inrichten als haar nieuwe kantoor in Steenbergen.

Meer informatie op de projectwebsite.

Betrokken partijen

Deze ontwikkeling is een co-creatie van: