Hemels wonen
's-Hertogenbosch

Aan de rand van het centrum van ’s-Hertogenbosch staat op de hoek van de Rubensstraat en de Graafseweg de Heilige Hartenkerk. Deze prachtige kerk, nu een gemeentelijk monument, is sinds 2014 aan de eredienst onttrokken. Samen met De Bonth van Hulten hebben wij hiervoor een woningbouwplan ontwikkeld met 12 grondgebonden stadsvilla’s en in de kerktuin 2 vrijstaande nieuwbouw villa’s.

Iedere villa is ruim van opzet, heeft een eigen identiteit en authentieke details. Elementen van de oorspronkelijke kerkarchitectuur zoals natuurstenen kolommen, spitsboogramen en eiken deuren zijn zoveel mogelijk behouden. Niet alleen vanwege de cultuurhistorische waarde, maar ook vanwege de speciale uitstraling en unieke beleving van de woningen.

Door de bestaande vorm van de kerk zijn unieke plattegronden ontstaan. Ze hebben een ruime opzet en een goede functionaliteit. Door de belangen van de stakeholders in balans te brengen, heeft dit project geresulteerd in een duurzame ontwikkeling met behoud van monumentale bomen, de kerk en hergebruik van materialen.

Hemels wonen 's-Hertogenbosch
in de media

Samen met De Bonth van Hulten hebben wij hiervoor een woningbouwplan ontwikkeld met 12 grondgebonden stadsvilla’s en in de kerktuin 2 vrijstaande nieuwbouw villa’s. Bekijk hiernaast het filmpje met interviews van de nieuwe bewoners.

Video afspelen

Betrokken partijen

Deze ontwikkeling is een co-creatie van: