Hemels Wonen Breda

De Heilig Hartkerk aan de Baronielaan is een begrip in Breda. Vele plannen zijn in de afgelopen 35 jaar voor dit Rijksmonument bedacht maar nooit tot wasdom gekomen. Door onze brede kennis en vaardigheden in het transformeren van monumenten en kerken, heeft de eigenaar Stichting Woonzorg Nederland ons gevraagd om samen met De Bonth van Hulten een woningbouwplan hiervoor te ontwikkelen.

Het plan bestaat uit 20 exclusieve koopwoningen, variƫrend in oppervlak van 50m2 tot 232m2. De 2-laags woningen zijn verdeeld over in totaal vier bouwlagen. De begane grond woningen beschikken over ruime tuinen en terrassen. De woningen op de verdiepingen hebben allen een eigen dakterras in de zijbeuken van de kerk. Via het souterrain van de kerk is er een verbinding met de naastgelegen parkeergarage.

Zoveel mogelijk authentieke elementen blijven behouden. Zo komen de Korinthische zuilen terug in de woningen en is er vanuit de algemene ruimtes op meerdere plekken zicht op de oorspronkelijke gewelven en binnengevel-faƧades. Hierdoor blijft de zeer unieke beleving van de kerk behouden.

Verduurzaming is een belangrijk speerpunt van MEMO, maar een Rijksmonument kent daarin zo haar beperkingen. Toch heeft de Rijksdienst tot ons genoegen ingestemd met het leggen van zonnepanelen op het dak waardoor het plan nog eigentijdser is geworden. Voor meer informatie en animaties van het project, kijk op: www.hemelswonenbreda.nl

Hemels wonen Breda in de media

Bekijk hiernaast het item wat Breda NU maakte over Hemels Wonen in Breda. Interview met onze eigen Pim Mossou op locatie.

Video afspelen

Betrokken partijen

Deze ontwikkeling is een co-creatie van: